top of page

MS Boffen, Korona-sommerferie eller hvordan familien Pettersen er blitt båtfolk.

Updated: Aug 2, 2020

Norge har åpnet seg opp for meg fra sin nye side - fra sjøsiden. Den siden av Norge er vakker, for min del helt ny og uoppdaget. Den er full av nye muligheter, nye eventyr, spennende mennesker, vakre landskap, rå natur, vakre solnedganger. Soloppganger har jeg ennå til gode.

Familien Pettersen eier snart en hel hylle med egne og lånte bøker om nydelige havner og plasser å besøke her på Vestkysten, mange av dem har kun tilkomst med båt. Det er ganske kult, synes jeg.

Helt siden vi ble båteiere har jeg fått mange nye opplevelser om hvordan det er - å bli båtfamilie.

Vi er som regel den minste båten som står fortøyd (jeg blir alltid rettet opp når jeg sier "parkert"). Vi står ofte ved siden av staselige seilbåter og motorbåter som heller bør kalles for skip og ikke båt. Men put put... Alle snakker om "3 fotskjuka". Jeg kjenner det ikke en plass. Eller…Kanskje… litt… når jeg forsiktig må rygge ut av toalettet. Jeg kan heller ikke stå oppreist når jeg pusser tenner.

Vår lille Boffen har nå vært på tur i Nedstrand, Jelsa og der rundt omkring.

Turen vår startet fra Røyksund. Alltid. Der bor min kjære svigermor og der har også Boffen fått sin havn.

Vi tøffet til Nedstrand for å ta turen til Høyt og Lavt klatreparken.

Klatreparken var en fantastisk opplevelse for guttene. De klatret helt siden 12 til parken var stengt 17. Guttene var så slitne at de sovnet på vei fra klatreparken. Høyt og Lavt har egen kai - så vi kunne stikke innom båten midt på dagen for å spise lunsj.


Blant de planlagte eventyrene med båt kommer det ofte flere uplanlagte og derfor enda kjekkere opplevelse. Slik som denne gangen.


Suldal. Jeg satt ved elva med kamera og ventet på noe "action" fra lokal laks... Det var fisk som hoppet her og der og jeg som ikke har sett det før var helt i natur-ekstase. Så var det er lokalt bosatt fikser som kjørte forbi med fiskestengene montert på bilen. Han stoppet opp og lurte på om jeg fisket. Jeg visste fram kamera og smilte. Han kom bort til meg og fortalte jeg sitter på feil sted, jeg måtte viss gå et par hundre meter lengre langs veien og der skal jeg se fisken. Og det gjorde jeg! Jeg visste hva jeg skal gjøre av meg! Ungene ropte av glede - naturen er helt magisk! Her er noen få bilder fra opplevelsen:
På veien til Jelsa tenkte vi at det hadde vært kult å kjøpe noen jordbær - alle vet jo at de beste jordbærene kommer fra Jelsa. Det er ikke bare at vi fikk kjøpe jordbær der, vi så et skilt og klarte å komme helt til selveste jordbær-bonden og kjøpe en eske av de søteste bærene jeg noen gang har spist.
På vei tilbake fra jordbær-plantasjene så vi et snekkerverksted. Fra andre etasje ble vi observert av et nysgjerrig tre-familie på 5. Vi gikk inn og fikk hilse på Øystein Haga - kunstner som jobber med helt unike prosjekter: ocarina og tredesign. Etter en svært hyggelig prat har jeg kjøpt et nydelig trefat til fotostudio mitt, for babyfotografering. Øystein har gjort det ferdig for meg mens jeg ventet. Når vi var ferdig - fikk vi en liten omvisning i den flotte Jelsa-kirken også.Denne båtturen er over og vi sitter igjen med mange gode minner, flotte bilder og nye bekjentskap.Nå lurer jeg på en ting: hvor mange dager er det normalt å gynge etter at båtturen er over?

165 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page