top of page

Kongens taleIntroduksjonPå en grå, tung og vindfull dag sitter jeg ombord på et fly. I det øyeblikket flyet nærmer seg land kommer det en drøss av piskende regndråper. Velkommen til Norge. Slik flyttet jeg fra Moskva til Haugesund, for godt.

Mange år er gått siden den dagen og jeg lærte meg å sette pris på de nye tradisjonene, kultur, matvaner og musikken. Plutselig er jeg glad i Bjørn Eidsvåg, kan ikke forså hvordan jeg klarte meg uten pinnekjøtt på julaften og julaften er plutselig i desember og ikke i januar. Jeg ble glad i mange spennende mennesker og jeg mistet noen av dem også.

Norge har en Konge. Jeg er ikke personlig kjent med ham, har aldri hilst på ham eller tatt ham i hånden, men av en aller annen grunn er han en leder og en skikkelse som jeg har stor respekt for. Smilet, ansiktsuttrykk og væremåte, alt inviterer til å like denne mannen.

På hagefesten i Slottsparken i 2016 fikk vi høre hans kjente tale. Talen var tatt imot med storm og forplantet seg i hjertene våre for alltid. Talen rørte emosjonelt og klistret seg på hjernehinnen min på så mange plan. Jeg gikk og tenkte over og «tygget» på ordene jeg hørte i lang tid etter. For en altoppslukende kjærlighet til sitt folk! For en respektfull måte å uttale seg på, uten å høres selvgod! For en sårbarhet, som er så nydelig balansert med stolthet!

Slik ble prosjektet mitt født.

La meg introdusere mitt fotografisk prosjekt «Kongens tale».

Gjennom fotografi forsøker jeg å visualisere mine tanker rundt ordene som var sagt. Tittel på hvert bilde er et utdrag fra talen.


Alina Pettersen

2022-2023Tittel (i arbeid):

Nordmenn er unge og gamle, høye og lave, funksjonsfriske og rullestolbrukere. Stadig flere er over hundre år.

110 views

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page