top of page

Store Fargerike Hjerter


Jeg holdt på å planlegge et spennende portrett-prosjekt og var på jakt etter en fin fugl, som jeg kunne låne til denne fotoseansen. Min fotovenn har anbefalt meg å ta kontakt med en dame som kanskje kunne hjelpe meg. Slik ble jeg kjent med Line-Katrine fra Sveio.

Det ble ikke bare en prat, men besøk og hun inspirerte med til både bilder og en fortelling om henne.


Line-Katrine er en tidligere rus-misbruker. Hun flyttet fra Oslo til Haugesund i 2001. Hun er rusfri i over 17 år og dyr er hennes terapi. De gir henne hjertevarme, trofast vennskap, mye godt selskap, kjærlighet og mange timer arbeid - det er alltid noe å gjøre på, når en har ansvar for så mange dyr.

Line-Katrine deler hus med en ung dame (og hennes katt og hund), 5 Ara-papegøyer, en grå Jakko, 2 undulater, 3 hunder og 4 katter. Hun har også 3 hester i stallen, 7 sauer og noen høns ute. Når jeg var på besøk hos dem, var det også en svane som de kjært passet på. Svanen ble påkjørt av en bil og var på rehabiliteringstur hos damene.


Hun som bor hos Line-Katrine bidrar med mat, strøm, kjøring og annet arbeid på gården. Dette var en visjon den gangen Line-Katrine kjøpte gården med sin ektefelle og visjonen er fortsatt det, selv etter mannen valgte å forlate gården og de skilte lag i 2012.

Et stort ønske som Line-Katrine har for gården er å kunne hjelpe folk og dyr uten å tjene penger på det, men at folk som er med kunne heller bidra med arbeidskraft og mat.


«Det å se at en er med og hjelper noen på rett vei er lønn nok for meg som har en enkel kristen tro som inkluderer å åpne sitt hjerte og hjem for trengende og det var nettopp slikt jeg selv opplevde mens jeg selv var langt nede og det ga meg håpet og drømmen om en dag å kunne gi tilbake», - forteller Line-Katrine.

Dyrene trives godt sammen med eieren sin i huset. Glade høye lyder fyller opp huset med liv og latter. En kan bare ane hvordan husveggene så ut før, ara-ene har skrapt vekk alt som heter tapet med nebbet sitt. Line-Katrine ønsker selvsagt ikke at fuglene skal få ødelegge huset, men hun må sikre ting og lage plasser hvor de får utfoldet seg så naturlig som mulig og de skal få fly. Hun takler at noe blir ødelagt, fordi det kan fikses om det trengs, mens hun «plages ikke av ytre feil så lenge vi har det godt på innsiden».


Tusen takk at jeg fikk lov til å både ta bilder og dele din spennende historie Line-Katrine. Du har inspirert meg, ga meg mange tanker, ideer og emosjoner – det er så verdifullt!

9 views

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page