top of page

Tyskland – Schwerin


Høstferien 2016 tok vi turen til Tyskland. Da var familien Pettersen i Hamburg, Schwerin og Berlin.

Jeg var født i Schwerin og bodde der i 5 år helt til vi flyttet til Gusev, byen som ligger ved Kaliningrad, en liten flekk av Russland i Europa.

Schwerin var flott. Vi ble imponert av det vakre slottet og fine parker. Vi tok en liten spasertur i byen, spiste lunsj på en kafe og tok turen innom dyrehagen. Ifølge min mamma har vi brukt mange av familiehelgeturene våre i dyreparken.

Jeg forøkte å ta en del bilder i Schwerin slik at jeg kunne vise dem til foreldrene mine, og de synes det var morsomt å kjenne seg igjen på plassene de var da de var unge. Mye har forandret seg også på disse årene. Den militærleiren pappa har tjenestegjort på, var selvsagt ikke der lenger, kun ett hus sto igjen (det huset vi bodde i, siden det var helt nybygd da), resten av plassen er var tett bebygd med små og koselige eneboliger.

Hva synes du, spurte Stig meg? Hvordan føles det å komme tilbake til et sted du vet betyr noe for deg, men du husker ingenting av? Jo, det var en underlig og rar følelse. Jeg tror jeg føler meg som en laks, som kom tilbake til noe som var kjent og veldig godt å oppleve, uten at jeg har gått rundt og savnet det noe særlig på livets veg.
Schwerin byHuset "vårt"

9 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page