top of page

Hardangervidda 2019 - Dag 2, 28. juli

Etter en deilig frokost med egg og kaffe i det fri, syklet vi mot Kalhovd (ca. 30 km avstand). Veien var helt nydelig og vi traff mange syklende.

Når vi ankom Kalhovd - var det bare å finne en plass til å slå leir. Her skulle vi slappe av, lese, fiske og ta bilder. Atter en gang klarte vi å finne en helt majestetisk overnattingsted: denne gangen med utsikt til et stort vann, med fiskemuligheter.

Fisking. Vi hadde selvsagt med oss fiskeutstyr på turen og gikk til anskaffelse av fiskekort. Hver gang vi hadde mulighet - prøvde vi fiskelykken. Vi prøvde oss mange steder under turen, uten at endte opp med noen form for fangst.

Det er ikke så mange mennesker en treffer på Vidda, men treffer du noen - stopper du opp og tar en prat. Du spør hvor de begynte turen og hvor de skal hen. Ser du en fiskestang i sekken til turisten - spør du selvsagt om de har fått noe fisk.

Ingen vi snakket med har fått noe - det var litt deilig å høre, må jeg innrømme. Det føltes plutselig at det ikke var vi som gjorde noe feil, men at det bare var noe galt med fisken her på vidda. Kanskje det er ikke fiks på vidda i det hele tatt? Jeg er veldig glad at vi har ikke basert matinnkjøp på at vi får fisk.

På kvelden ble himmelen farget med de mest fantastiske sterkeste fargene jeg har sett på lenge. Så kom torden, lyn og regndråper trommet på teltet hele natten.


Link til fortelling om dag 1 HERKveldstell - iskald opplevelse
49 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page