top of page

Hardangervidda 2019 - Intro og Dag 1, 27

Updated: Mar 24, 2020

Som alle de andre menneskene i disse selv-isoleringstider, har jeg noen deilige stunder, når alle driver på med sitt etter flere timer av koselig familiesamvær.

Det er da jeg fortsetter med mine påbegynte prosjekter - og de er mange.

For noen dager siden sa mannen min at hans kollegaer lurte på hvordan det gikk med Hardangervidda turen-2019? De hadde ikke sett noe om turen på nettsiden min.

Det er kjekt at noen savner kåseriene mine. Så her kommer det en liten historie om Hardangervidda-turen vår, sommeren 2019.

2019-turen var vår andre utflukt til fjellheimen på jakt etter nasjonal-romantiske eventyr.

Rike på erfaringer fra 2018-turen (som du kan lese om HER), tenkte vi å få til en litt mer "kosetur", for å fjerne de vonde minnene og traumatiske opplevelser som ungene våre måtte fått etter den siste "utflukten". Denne gangen skulle vi ikke gå mer enn ca. 10 km per dag og vi skulle legge til flere overnattinger på noen av fjellhyttene på vidda.

Jeg hadde 3 opplevelser som jeg drømte om i forkant av 2019- turen:

- Drøm nr.1

Jeg våkner en varm morgen, det er alt for varmt i teltet, kjenner jeg. Jeg får lyst til åpne opp glidelåsen og slippe inn masse deilig, frisk og varm morgen vidde-luft. Check!

- Drøm nr.2

Gode lange kvelder på fjellhyttene. Rolige timer med prat, brettspill og lange samtaler. Ingen stress med aktiviteter, Fortnite-snakk, som jeg ikke forstår noe av, antall "kills" og kjøp av "skins" ikke er et tema. Check!

- Drøm nr. 3

Jeg spaserer i et vakkert landskap, snur hodet og plutselig - ser jeg en flokk med reinsdyr! For noen flotte dyr! Jeg har jo kamera med meg (selvsagt) og jeg får mange flotte bilder av flokken. Denne drømmen må jeg ha til gode og dette ønske går rett til restanseliste til nesteårstur!

Dag 1:

Dagen begynte tidlig med kjøreturen Haugesund - Rjukan. På planen hadde vi besøk til Vemork museumet, siden vi først var i område. Vemork var en spennende og flott plass med mye historie om tapre unge nordmenn. De var klare til å ofre sine liv for vår framtid. Slike mennesker har alltid rørt mitt hjerte.

Etter Vemork - kjørte vi til Rjukan og parkerte bilen ved Krossobanen. Vi hadde med oss egne sykler som vi brukte de første 3 dager og overnattet i telt 2 netter. Sykkelturen gikk fra Gvepseborg til Synken

Jeg tror ikke at noen av oss var helt forberedt på den helt sykt bratte 2km veien opp fra Gvepseborg til sykkelveien flater ut. Det var vi og dyttet hver vår sykkel, alle med diger sekk på ryggen og Stig hadde sykkeltilhenger i tillegg. Vi fikk noen blikk fra forbipasserende som helt åpenbart syntes synd på oss, men til slutt beseiret vi oppoverbakken og turen var i gang.

Etter et par timers sykling ble turistene både sultne og trøtte. Vi fant en flott plass for overnatting: flatt, nydelig utsikt og muligheter til å hente vann. "Badekaret" stod også klar for alle, vannet var ikke oppvarmet, men deilig var det for det om. Et glass rødvin og øl smakte også godt sammen med Real Turmat i naturskjønne omgivelser. Og solnedgang - den var helt eventyrlig! Mygg er plagsomme dyr - just saying........
Klar for tur ved Krossobanen.Stig poserer stolt med sin nye sykkel og tilhenger. Takk til Spinn for hjelp med valg av utstyr.


"Badekaret" hvor vi hadde vårt iskalde kveldsdukkert

Fortsettelse følger.....

133 views

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page