top of page

Hardangervidda 2019 - Dag 3 og 4

29. og 30. juli

Dagen startet med en lang, avslappende frokost og litt fargeløs fisking.

Flax (mest fotograferte hund på Haugalandet) var ganske sliten i labbene etter gårsdagens lange sykkeletappe, så han måtte sitte i sykkelvognen som Stig drog etter seg. Forbipasserende turister syntes det var morsomt å se hund på tur i en sykkelvogn. Hadde de bare sett at det var en corgi med 4 stk. larve-bein - hadde de forstått hvorfor han er så privilegert.

Da var plutselig ved kaien på Synken. Vi hadde noen timer venting til båten, som skulle ta oss videre til Mårbu. Disse timene ble brukt til bading i iskald vann (kun ungene benyttet seg av muligheten). Alina fikk mulighet til å lese i et helt eventyrlig landskap.

Til slutt kom Mårbu båten. Båtfører var en av de mest fargerike personene jeg traff på turen. Bendik var en artig fyr med en svær gull kjede rundt halsen. Han var barnebarn til han som eide Mårbu hytta, forstod vi. Egentlig, alle som bor fast i området og jobber der er i slekt. Etter 40 minutters overfart kom vi fram til et flott sæter og fjellstuene til god middag med masse kjøtt. Flax fikk restene, kongemiddag for ham. Hadde han skrevet noe om turen - hadde han sikkert dedikert et helt kapittel til denne middagen.

Neste morgen, rett etter frokosten drog vi på tur iført fiskestang. Det kom tåke og luften ble kald og rå, alle frøys.

Følelsen av å vite at snart skal vi tilbake til hytte for å spise lunsj og drikke varm te var ubeskrivelig vakkert. Og vi begynte å glede oss til middagen siden vi drakk frokostkaffe. Mat er viktig når vi er på tur! Det ble torskemiddag og flere timer med brettspill etterpå.

Mange som besøkte hytta den kvelden og det var godt å se at disse skjulte skatter blir så godt brukt av turglade folk.

Elg?46 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page